22 maja 2017r. uczniowie klas 2Gm, 1WR i 2We uczestniczyli w warsztatach w Manufakturze Czekolady. Manufaktura Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem.

   Każdy uczestnik warsztatów stworzył własną tabliczkę czekolady, którą zapakował i wziął ze sobą. Poczęstowani byliśmy gorącą czekoladą oraz mogliśmy sprawdzić jak smakuje ziarno kakao. Zapoznaliśmy się z procesem powstawania czekolady „Od plantacji do tabliczki” oraz z ręcznym sposobem temperowania czekolady. Było wiele emocji i zabawy.

   Po ciekawej czekoladowej lekcji, kolejne dwie godziny uczniowie spędzili w warszawskim ogrodzie zoologicznym. Na szlaku spaceru były: akwarium, ptaszarnia, małpy człekokształtne, słonie, nosorożce, gady, żyrafy, lwy, rekin i hipopotam.

Opiekunami byli: Agnieszka Murach, Joanna Augustyniak, Dorota Sienkiewicz.

FOTO RELACJA